Enjoy similar

Kanadai zsetonok, A Ferrari és a Honda elhasznált pár motorfejlesztési zsetont

Tartalom

  kanadai zsetonok

  A Ferrari és a Honda elhasznált pár motorfejlesztési kanadai zsetonok Origo Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy Kanadában be is vetik a továbbfejlesztett motorjukat. Már Bahreinben híre ment, hogy a Ferrari a kanadai zsetonok Kanadai Nagydíjon a rendelkezésére álló tíz zseton közül néhány felhasználásával továbbfejlesztett, állítólag a jelenleginél akár lóerővel is erősebb motort vet be, ezt azonban a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene Monacóban cáfolta.

  kanadai zsetonok

  Mivel a Ferrarinak 10, a Hondának 9 zsetonja volt, most mindkét gyártónak 7 maradt a szezon hátralévő részére. A Mercedes még nem kanadai zsetonok ki egyet sem az idény pénzügyi opciók könyvtár, de nekik eleve csak 7 volt.

  kanadai zsetonok

  Érdekes módon a jelentős hátrányban lévő Renault-nak maradt a legtöbb, 12, és ők szintén nem nyúltak hozzá a zsetonjaikhoz az első verseny óta, vagyis papíron az ő fejlődési potenciáljuk a legnagyobb az idény végéig. Lehet, hogy Arrivabene igazat mondott A szabályok egy bonyolult kvótarendszer szerint eredetileg 32 zsetonnyi fejlesztést engedélyeztek volna a gyártók számára a es és ös szezonok közötti időszakban. Csakhogy a Ferrari észrevett egy kiskaput, így a többiekkel összefogva sikerült kiharcolnia az FIA-nél, hogy a télen fel nem használt zsetonokat kanadai zsetonok lehessen tenni idény közbenre.

  kanadai zsetonok

  Új gyártóként — mivel a szezon kezdetéig korlátlanul fejleszthetett — a McLaren partnere, a Honda végül a másik három cég által meghagyott keret átlagát, vagyis 9 zsetont kapott. Az ugyanakkor nem biztos, hogy a Ferrari a hétvégén be is veti az új motorját, a kiadott direktíva ugyanis csupán annyit tartalmaz, hogy ők és a Honda lejelentették az FIA-nak a zsetonokba kerülő fejlesztéseiket.

  A gyártók e nélkül is változtathatnak a hajtásláncukon, amennyiben az megbízhatósági problémák kanadai zsetonok, a költségek csökkentését vagy a biztonság javítását szolgálja.

  kanadai zsetonok

  A Renault-nál a héten már el is árulták, hogy a Kanadai Nagydíjtól kezdve megbízhatóbbak lehetnek a motorjaikpedig még nem használtak fel egyet sem a rendelkezésükre álló 12 zseton közül.