Matolcsy: Nagy lehetőségek kapujában állunk, Parragh pedig fakenews-terjesztő

Nagy lehetőségek, Matolcsy György: A magyar gazdaság igenis nagy lehetőségek kapujában áll

Tartalom

  nagy lehetőségek

  CsD Az interjúban a jegybankelnök alaposan megdicsérte saját magát, valamint a jegybank  és a kormány politikáját is, amelyeknek hála Magyarország jól fog kijönni a válságból.

  Viszont csúnyán beszólt Parragh Lászlóról, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökéről, amiért az rosszakat mondott a jegybank egyik programjáról.

  Matolcsy szerint a mostani helyzet veszélyezteti az eddig elért eredményeket, ezért a Magyar Nemzeti Bank hatékony és célzott válaszokat adott annak érdekében, hogy az ország megőrizze gazdasági stabilitását, és a lehető legkedvezőbb helyzetből tudjon megindulni a gazdaság újraindítása.

  Az elmúlt egy hónapban a jegybank a kormánnyal együttműködve a lakosság, a vállalati szféra és a pénzügyi rendszer megsegítése érdekében egyaránt hozott intézkedéseket és tett javaslatokat — mondta.

  Matolcsy György: A magyar gazdaság igenis nagy lehetőségek kapujában áll Hozzátette, hogy jelentős a bizonytalanság a világban, így nehéz pontos gazdasági nagy lehetőségek adni a jövőre nézve, azonban az elmúlt években elért eredmények, a Magyar Nemzeti Bank intézkedéseiilletve a kormány elmúlt napokban hozott lépései stabil alapot teremtenek arra, hogy az eddig követett százalékpontos növekedési többletet tartani tudjuk az EU átlagához képest. A jegybank elnöke ismét felidézte, hogy és között Magyarország egy rendkívül sikeres gazdaságtörténeti korszakot írtmellyel a szakadék szélén álló magyar gazdaság újra visszatért a gyorsan fejlődő kelet-közép-európai gazdaságok élbolyába. A mostani helyzet veszélyezteti az eddig elért eredményeket, ezért a Magyar Nemzeti Bank hatékony és célzott válaszokat adott annak érdekében, hogy az ország megőrizze gazdasági stabilitását és a lehető legkedvezőbb helyzetből tudjon megindulni a gazdaság újraindítása. Az elmúlt egy hónapban a jegybank a kormánnyal együttműködve a lakosság, a vállalati szféra és a pénzügyi rendszer megsegítése érdekében egyaránt hozott intézkedéseket és tett javaslatokat — emlékeztetett.

  Ezek — a kormány intézkedéseivel párosulva — támaszt nyújthatnak a magyar gazdaságnak és a magyar családoknak. Matolcsy György arról nagy lehetőségek beszélt, hogy a kkv-k adják a magyar gazdaság gerincét, az NHP Hajrá konstrukció szinte korlátlan lehetőségei pedig kifejezetten arra ösztönöznek majd mindenkit, hogy éljen a lehetőséggel, és lépjen vissza a gazdaságba, mert a magyar gazdaság igenis nagy lehetőségek lehetőségek kapujában áll.

  Elmondta, hogy az NHP Hajrá terméktájékoztatója várhatóan április án lesz elérhető, így a maximum 2 hetes banki elbírálás miatt a program hatása már a jövő hónaptól érzékelhető.

  nagy lehetőségek

  Az NHP Hajrá elindításával kapcsolatban azt is elmondta, hogy szerinte Parragh László is belépett a fakenews-gyártók körébe, amikor azt állította, hogy az MNB hitelprogramjai nem nagy lehetőségek a mikro- kis- és középvállalkozásokat. Az MNB elmondása szerint egy olyan, korábban már bevált recepthez nyúlt vissza, mellyel és között már sikerrel erősítették meg a kis- és középvállalkozási szektort.

  Nagy lehetőségek az időszakban bináris opciók tanulási platform 40 ezer vállalkozás jutott milliárd forint kedvező finanszírozáshoz, és ennek eredményképp a program a hazai GDP-t 3,5 százalékkal emelte meg.

  nagy lehetőségek

  A tavaly indult NHP fix konstrukcióban pedig a kibocsátott hitelek fele mikrovállalkozások beruházásait segítette elő, a medián ügyletméret 7 millió forint alatt volt. Matolcsy szerint a monetáris tanács a múlt héten úgy alakította át monetáris politikai eszköztárát, hogy kellően gyorsan, rugalmasan és hatékonyan képes reagálni a jelenlegi helyzet kihívásaira.

  nagy lehetőségek

  Érdekes, hogy Orbán Viktor pénteken arról, beszélt, hogy ő sokkal kevésbé optimista a magyar gazdaság jövőjével kapcsolatban. Én nem vagyok olyan bátor, mint a Nemzeti Bank vezetője, akik arról beszélnek, hogy a gazdasági növekedésünk nem fordul át negatívba, hanem továbbra is növekvő pályán marad a gazdaság.

  Én ezt nem merem mondani, mert egész Európában mindenki azt latolgatja, hogy a saját nagy lehetőségek az mínusz 10, vagy csak nagy lehetőségek 5 százalékkal veszít majd a teljesítményéből. Óriási bravúr lenne, ha mi a nullához közeli állapotban tudnánk átvészelni ezt a válságot.

  Hatvanévesen is terpeszt a leghíresebb belga © Technológia: Index. Az interjúban a jegybankelnök alaposan megdicsérte saját magát, valamint a jegybank  és a kormány politikáját is, amelyeknek hála Magyarország jól fog kijönni a válságból. Viszont csúnyán beszólt Parragh Lászlóról, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökéről, amiért az rosszakat mondott a jegybank egyik programjáról.

  A jegybank még ennél is többet remél, és kétség kívül igaza van abból a szempontból, hogy olyan erőket mozdítottunk meg, amiket korábban még semmilyen gazdasági terv érdekében nem mozdítottak meg Magyarországon.