Köszönjük érdeklődését!

Opció logó. Zéró költségű opció

Az opció biztosítása Az opcióval a vezető lehetőséget kap arra, hogy a későbbiek során, egy előre meghatározott áron, a társaságban tulajdonosi részesedést részvényt, üzletrészt szerezzen. Az opció egy valós értékkel bíró jog, és ezért annak megszerzése a személyi jövedelemadó rendszerében elvileg bevételnek minősülhet.

Kérjen visszahívást! Részletek Lejáratkor az árfolyamok függvényében érvényesíthetőek az opciók, melynek végeredményeként az ügyfél által elérhető árfolyam az üzletkötéskor meghatározott két kötési árfolyam között helyezkedik majd el. Vételi zéró költségű opció Vételi opció logó költségű opciós ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni deviza-kifizetéseinek árfolyamát szeretné fedezni.

opció logó

Vásárol egy vételi opciót egy adott kötési árfolyamon deviza vételi jogot szerez és egyben elad egy eladási opciót egy alacsonyabb kötési árfolyamon deviza vételi kötelezettséget vállal. A kapott és a fizetett prémium összege megegyezik.

opció logó

Lejáratkor, opció logó konverzió a két kötési árfolyam által meghatározott sávon belül történik meg, mivel ha a sáv fölött van az árfolyam az ügyfél él vételi jogával egy alacsonyabb árfolyamon, ha a sáv alatt, akkor pedig köteles lesz devizát venni az eladási opció kötési árfolyamán.

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár opció logó meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és az ügyfél a piacon vásárolja meg a szükséges devizát.

Milyen fajtái vannak a devizaopcióknak?

Eladási zéró költségű opció Ezen ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni devizabevételeinek árfolyamát szeretné biztosítani.

Vásárol egy eladási opciót egy adott kötési árfolyamon deviza eladási jogot szerez és egyben elad egy vételi opciót egy magasabb kötési árfolyamon deviza eladási kötelezettséget vállal.

opció logó

Lejáratkor, amennyiben a piaci segítő program bináris opciókhoz a két kötési árfolyam által opció logó sáv alatt van, az ügyfél él eladási jogával a sáv alsó árfolyamán, ha pedig a piaci ár a sáv fölött akkor pedig köteles lesz devizát eladni opció logó felső árfolyamon.

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és az ügyfél a piacon értékesíti a devizát.

Learn ALL about Adobe PREMIERE RUSH in 15 minutes - step by step basics beginners tutorial

Mi a zéró költségű opció kockázata? Az ügyfél a kedvező irányú árfolyam elmozdulásból csak korlátozottan részesedhet.

opció logó

A termékkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén kérjük keresse vállalati referensét! Kapcsolódó anyagok.