Portfólió adatok

Opciós konstrukciók, Zéró költségű opció -Treasury Szolgáltatások | MKB Bank

Kérjen visszahívást!

opciós konstrukciók

Részletek Lejáratkor az árfolyamok függvényében érvényesíthetőek az opciók, melynek végeredményeként az ügyfél által elérhető árfolyam az üzletkötéskor meghatározott két kötési árfolyam között helyezkedik majd el. Vételi zéró költségű opció Vételi zéró költségű opciós ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni deviza-kifizetéseinek árfolyamát szeretné fedezni.

opciós konstrukciók

Vásárol egy vételi opciót egy adott kötési árfolyamon deviza vételi jogot szerez és egyben elad egy eladási opciót egy alacsonyabb kötési árfolyamon deviza vételi kötelezettséget vállal. A kapott és a fizetett prémium összege megegyezik. Lejáratkor, a konverzió a két kötési árfolyam által meghatározott sávon belül történik meg, mivel ha a sáv fölött van az árfolyam az ügyfél él vételi jogával egy alacsonyabb árfolyamon, ha a sáv alatt, akkor opciós konstrukciók köteles lesz devizát venni az eladási opció kötési árfolyamán.

opciós konstrukciók

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és az ügyfél a piacon vásárolja meg a szükséges devizát. Eladási zéró költségű opció Ezen ügylet kötésével az ügyfél jövőbeni devizabevételeinek árfolyamát szeretné biztosítani.

opciós konstrukciók

Vásárol egy eladási opciót egy adott kötési árfolyamon deviza eladási jogot szerez és egyben elad egy vételi opciót egy magasabb kötési opciós konstrukciók deviza eladási kötelezettséget vállal. Lejáratkor, amennyiben a piaci árfolyam a két kötési árfolyam által meghatározott sáv alatt van, az ügyfél él eladási opciós konstrukciók a sáv alsó árfolyamán, ha pedig a piaci ár a sáv fölött akkor pedig köteles lesz devizát eladni a felső árfolyamon.

opciós konstrukciók

Amennyiben a piaci árfolyam a két kötési ár által meghatározott sávon belül van, akkor egyik opció sem kerül lehívásra és opciós konstrukciók ügyfél a piacon értékesíti a devizát. Mi a zéró költségű opció kockázata?

Ajánlom Noha a mechanizmus összetett, a koncepció maga könnyen áttekinthető: a társaság felsővezetőinek meghatározott köre jogot kap arra, hogy a társaság részvényeiből a jövőben vásároljon.

Az ügyfél a kedvező irányú árfolyam elmozdulásból csak korlátozottan részesedhet. A termékkel kapcsolatos bármilyen kérdés esetén kérjük keresse vállalati referensét! Kapcsolódó anyagok.

E-learning oktató videó 2.rész: Tőzsdékről és a tőzsdei ügyletek Tóth Arnold PhD egyetemi docens