A Nemzeti Eszközkezelő Társaság működése, feladatai

Visszavásárlási lehetőség

Tartalom

  Szalai Anna Meglepően gyorsan összeszedték magukat a korábban hatalmas adósság miatt visszavásárlási lehetőség váró, majd az otthonvédelmi programba belépő devizahitelesek. Vagy valami egészen másról van szó. Az árverés helyett a kormány devizahiteleseket mentő bérlői programjába belépő egykori adósok mintegy kilencven százaléka, összesen család választotta az egyösszegű vagy részletfizetéses visszavásárlás lehetőségét Közülük bérlő ráadásul úgy nyilatkozott, hogy egy összegben fizet az ingatlanért. Kétharmadukkal már a szerződést is aláírta a NET.

  A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. NET 28 ezer ügyfelének küldte meg azt a tájékoztató levelet, amely személyre szólóan tartalmazza az adott ingatlanra vonatkozó kedvezményes visszavásárlási feltételeket, a hónap végéig pedig befejezi a levelek postázását 32 ügyfelének.

  hogyan lehet pénzt keresni a legjobb módszerekkel

  Visszavásárlási lehetőség bérlőknek a kézhezvételtől számított 60 napon belül kell nyilatkozniuk arról, hogy élnek-e a visszavásárlás lehetőségével. A NET bérlői dönthetnek úgy, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett, vételár-kedvezménnyel, egy összegben, vagy hosszú távú részletfizetéssel megvásárolják az ingatlant.

  A vételár megegyezik az eszközkezelő által az ingatlanért fizetett korábbi vételárnak a bérlő által december ig visszavásárlási lehetőség lakbérrel csökkentett összegével.

  Egyösszegű vásárlás esetén a vételár — jelzálogjog, elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzése mellett — további kedvezménnyel csökkenthető. Budapesten, a főváros agglomerációjában vagy megyei jogú városban a kedvezmény mértéke tizenöt százalék, más vidéki városban huszonöt százalék, egyéb településen harmincöt százalék. Az egyösszegű kedvezményes ajánlattal a bérlők közeli hozzátartozói is élhetnek.

  bináris opciók mi a lényege

  Amennyiben az ügyfél él a visszavásárlási ajánlattal, a jelenlegi bérleti visszavásárlási lehetőség megfelelő összeg törlesztésére van lehetőség, ami átlagosan havi 11 forint.

  A részletek megfizetésének határideje azonban nem haladhatja meg a hónapot.

  Itt a várva várt módosítás az eszközkezelősöknek Fotó: Nemzeti Eszközkezelő Megmenekülhetnek a végrehajtótól az otthonukat részletre visszavásárló eszközkezelősök, legalábbis 3 év haladékot kapnak egyéb tartozásuk rendezésére — az erről szóló törvénymódosítás ma kerül a parlament elé. Megnyitnák a vétel lehetőségét azoknak, akik eddig nem éltek vele, és lehetővé teszik a részletre vásárlást azoknak is, akik az egyösszegű vételt választották.

  A tulajdonszerzés miatt felmerülő anyagi és eljárási kötelezettségeket az állam viseli. A NET bérlői amennyiben úgy nyilatkoznak, hogy nem vásárolják vissza az ingatlant és továbbra is bérlők maradnak, bérleti díjuk változatlan marad.

  összetett lehetőség

  Azok azonban, akik semmilyen nyilatkozatot nem küldenek vissza a megadott határidőig, a visszavásárlás lehetőségét elveszítik, és a jelenleg fizetett bérleti díjuk megemelkedik.

  A NET a kiküldött levél mellett automata hanghívásokkal is felhívja ügyfelei figyelmét a kormány által biztosított egyszeri lehetőségre. A kérdések megválaszolására telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll, továbbá az eszközkezelő márciustól minden megyeszékhelyen ügyfélszolgálatot működtet — tudta meg az MTI.

  • Még mindig tart az eszközkezelősök kálváriája Több mint 27 ezer bajba jutott devizahiteles család kívánja visszavásárolni az otthonát a Nemzeti Eszközkezelő Zrt.
  • A biztosítási szakember segítségével minden fontos tudnivaló és egyéb lehetőség ismeretében határozhat szerződéséről.