Határtalan lehetőségek, tervezhetőség, egyszerű kezelőfelület - 2. rész

Egyszerű lehetőségek, Egyszerű védekezési lehetőségek a városi poloskainvázió ellen

Határtalan lehetőségek, tervezhetőség, egyszerű kezelőfelület - 2. A rengeteg ingyenesen, vagy éppen alacsony költségvonzattal elérhető szolgáltatásnak köszönhetően pedig roppant egyszerűen beindíthatja rajta projektjeit. Mutatjuk hogyan: Az első lépések Fedezze fel a portált A menedzsment portál nemrégiben ment keresztül egy nagyobb átalakításon. Új ikonok, új elrendezés, egy teljesen átalakított főképernyő és egyszerűbb navigáció érkezett.

Először mindig a főképernyővel találják szembe magukat. Itt láthatják a nemrégiben használt erőforrásaikat, hivatkozásokat hasznos dokumentumokhoz és oldalakhoz, illetve gyorslinkeket olyanokhoz, mint például az előfizetésük adatai, erőforrásaik vagy éppen az irányítópult. Kattintson a nagyobb felbontású képért!

Regisztráció

A bal oldali oldalsávon a kedvencekként megjelölt erőforrásai listáját találja. Alapértelmezetten néhány erőforrás típust megjelölnek számára, de ezeket természetesen bármikor testreszabhatja és rendezgetheti kedve szerint.

Új erőforrásokat akár innen az oldalsávról, vagy a főképernyőről a Create a resource gomb megnyomásával hozhat létre.

egyszerű lehetőségek

Az erőforrásokkal kapcsolatban azonban van egy dolog amire mindig egyszerű lehetőségek emlékezni. Minden egyes erőforrás egy erőforrás csoportnak resource group lesz a tagja. Ez nem csak az erőforrások csoportokra bontására jó — például egy virtuális gép egy csoportban legyen az IP-vel, tárolóval, hálózattal, stb - hanem így lehetőségük nyílik a teljes csoport egységes jogosultságkezelésére is.

egyszerű lehetőségek

Tipp: Az Azure Portal automatikusan létrehoz számára egy új erőforrás csoportot egyszerű lehetőségek erőforrások létrehozásakor, egyszerű lehetőségek lehetőség van meglévő kiválasztására is. Javaslom, hogy minden esetben előbb a csoportot hozza létre, elkerülvén hogy a nap végére csoportja legyen, olyan nevekkel mint vmsampleaz Próbálkozzon meg egy új erőforrás létrehozásával! Hozza létre első virtuális gépét opcionális Mivel a számlázás csak és kizárólag a tényleges futási időre egyszerű lehetőségek, így javaslom hogy csinálja velem együtt a lépéseket, próbálja ki a dolgokat, majd a végén törölje az erőforrás csoportot!

Két lehetőség van erőforrások létrehozására a portálon: Az oldalsávról, ahol először mindig ki kell választania a létrehozandó erőforrás típusát, vagy Az erőforrás típusának oldaláról, ahol egyszerű lehetőségek az ahhoz tartozó varázsló indul zsetonokat vásárolni a létrehozással.

Mint említettem, én mindig az erőforrás csoport oldaláról indulok, hogy jobban elkülöníthetők legyenek a létrehozott erőforrásaim. Hogy ezt megtegyük, kattintson egyszerű lehetőségek Resource Groups gombra a főképernyőn és válassza az Add opciót a fenti menüben.

A varázslóban mindig az erőforráshoz kapcsolódó beállítások jelennek meg — így erőforrástól függően ez a folyamat lehet rövidebb és hosszabb is. Erőforrás csoport létrehozásakor a következőket kell kitöltenie: Subscription: Ha a fiókjához több előfizetés is tartozik, akkor itt kell kiválasztania, hogy melyik előfizetéshez szeretné kapcsolni az adott erőforrást.

Határtalan lehetőségek, tervezhetőség, egyszerű kezelőfelület - 1. rész

Az előfizetések között lehetősége van erőforrásokat mozgatni, de javaslom inkább gondolkozzon előre, és ha lehetőség van rá, a végleges helyén hozza létre! Resource Group: Az erőforrás csoport megnevezése Region: Az erőforrás csoport régiója. Fontos, hogy ez nem azt jelenti, hogy a csoportban lévő erőforrások melyik régióból fognak futni. Ez a beállítás a csoport egyszerű lehetőségek és egyéb beállításainak a tárolási helyére vonatkozik.

Ez a Microsoft Azure – egy fejlesztő szemszögéből első kézből

Javaslom, hogy egyezzen meg az erőforrások régiójával. Most, hogy elkészült első erőforrás csoportja, ideje hogy tegyen is bele valamit! Egyszerű lehetőségek mindig egy virtuális géppel szoktam kezdeni.

egyszerű lehetőségek

Ehhez navigáljon vissza a főképernyőre, válassza ki a Virtual machines opciót és kattintson nincs betéti bináris opciós számla Add gombra!

Mint azt láthatja, itt már teljesen más opciókkal találja szembe magát. Ki kell választania az egyszerű lehetőségek csoportot — válassza az előzőleg létrehozottat - meg kell adnia az erőforrás nevét, régióját, majd egy image fájlt ami az operációs rendszert határozza meg.

Bejelentkezési módhoz a legegyszerűbb opció a jelszavas bejelentkezés, azonban választhat SSH kulcsos bejelentkezést is, ami jóval biztonságosabb.

egyszerű lehetőségek

Pár percen belül a VM telepítése el is készül és elérhetővé válik a kezelőfelületen található publikus IP-n keresztül. Linux operációs rendszer esetén SSH-val, Windows esetében pedig a Remote Desktop segítségével fel is csatlakozhat és már használhatja is az új erőforrást. A bal oldali menüben minden erőforrás típushoz egy egyedileg kialakított menü tartozik, ahol az erőforrás típushoz releváns beállítások jelennek meg.

egyszerű lehetőségek

Egy virtuális gép esetében ilyenek a skálázási opciók, újabb lemezek hozzáadása, hálózati beállítások, tűzfal, stb. Ha egyszer belejön, akkor egy VM összekattintása már csak egy 5 perces feladattá válik!

Most pedig haladjon tovább és hozzon létre egy webes alkalmazást is!

  1. Qualysoft :: Határtalan lehetőségek, tervezhetőség, egyszerű kezelőfelület - 2. rész
  2. Határtalan lehetőségek, tervezhetőség, egyszerű kezelőfelület - 1.
  3. Egyszerű és gyors megoldás a kertben: íme, az új lehetőség a kőburkolatokban! | Mapei
  4. Az egyszerű, kerti poloskák kisebb rokonukkal, az ágyi poloskával szemben nem ártalmasak az emberre, jelenlétük viszont annál inkább zavaró, túlzott elszaporodásuk pedig káros a növényeknek.
  5. Home Távmegoldások Otthontanulós kisokos — egyszerű tanácsok Gyarmathy Évátóloffline, online és mobil lehetőségekkel Otthontanulós kisokos — egyszerű tanácsok Gyarmathy Évátóloffline, online és mobil lehetőségekkel Az otthontanulás nagyszerű lehetőség a fejlesztő tanulásra, és tudatosan megtervezve különlegesen nagy fejlődéshez vezethet.

Hozza létre első webes alkalmazását opcionális Hasonlóképpen a virtuális gép létrehozásához, ebben az esetben is a főképernyőről indulva kiválasztja a Create a resource opciót, majd a Web App típust kikeresve létrehozza egy új Web App-ot. Amikor egy webes alkalmazást hoz létre, szüksége lesz egy futtatókörnyezetre, mely az App Service Plan.

Határtalan lehetőségek, tervezhetőség, egyszerű kezelőfelület - 2. rész

Egy futtatókörnyezet a méretétől függően több alkalmazást is képes működtetni egyszerre, így nem feltétlenül szükséges minden alkalmazáshoz újat létrehozni belőle.

Megjegyzés: Elérhető egy ingyenes, F1 jelölésű csomag, mely ideális kipróbálási célokra, illetve kisebb, esetleg statikus weboldalak futtatására. Az alkalmazás létrehozását követően navigáljon az erőforrás webcímére, ahol szembe találja magát vadonatúj oldalával!

Ha pedig Windows alapú App Service-t egyszerű lehetőségek létre, akkor még az Azure Portalon keresztül is egyszerű lehetőségek az alkalmazást az App Service Editor segítségével— amit a webes alkalmazás oldalsávján ér el.

Előfizetés és költségek felügyelése Tartsa szemét a költésein, nehogy a hónap végén meglepetések érjék! Az Azure Portal részletes információt ad az előfizetése egyszerű lehetőségek illetően: melyik erőforrása, erőforrás csoportja mennyit költött eddig, mi a várható költés a hónap végére, stb. Előfizetései eléréséhez navigáljon a főképernyőre, válassza a Subscriptions opciót, majd kattintson valamelyik egyszerű lehetőségek előfizetésére.

Összegzés A összes felhőszolgáltató közül amelyikkel eddig dolgunk volt, finmax bináris opciós számlák Microsoft Azure rendelkezik a legegyszerűbben használható és legintuitívabb kezelőfelülettel!

A rengeteg ingyenesen, vagy éppen alacsony költségvonzattal elérhető szolgáltatásnak köszönhetően, pedig roppant egyszerűen beindíthatja rajta projektjeit - ahogy mi is tettük.

Egyszóval, tegye próbára Ön is a Microsoft saját felhőszolgáltatását és valósítsa meg rajta projektjeit!

Egyszerű és gyors megoldás a kertben: íme, az új lehetőség a kőburkolatokban!

Mivel fog indítani? Egy VM? Egy csevegő robot? Esetleg egy WebAPI? Vagy a személyes honlapja? Ossza meg velünk ötleteit!