Kiütések, bőrgyógyászat - Budai Egészségközpont

Kiütési lehetőségek, Kiütés, Bőrtünet

Tartalom

  A kiütés annyira kellemetlen, hogy zavarja a mindennapi tevékenységek végzésében vagy akár alvás közben A kiütés fájdalmas vagy nagy bőrfelületet érint Kifejezetten zavarja Önt a bőrének állapota A kiütés három hét elteltével sem javul A kiütés az arcon vagy a nemi szerveken található Kialakulásának okai Az irritáns kontakt bőrgyulladás egy nem allergiás bőrreakció.

  kiütési lehetőségek

  Akkor fordul elő, ha egy anyag károsítja a bőr külső védőrétegét. Az irritációt kiváltó anyagok lehetnek: Háztartási tisztítószerek: oldószerek, alkohol, mosószer stb. Higiéniai készítmények: szappan, sampon, hajfesték stb.

  A csapatunk Kiütés, Bőrtünet Gyermekkorban számos oka lehet a bőrön megjelenő kiütéseknek.

  Növényi vagy állati eredetű anyagok: fűrészpor, gyapjúpor, bizonyos növények Testváladékok: vizelet, széklet Lehetséges szövődmények Ha gyakran megvakarja az érintett bőrfelületet, az fertőzéshez vezethet.

  A vakarás ugyanis nedvesebbé teszi a felületet és ez jó táptalaj lehet a fertőzéseket okozó baktériumok vagy gombák növekedéséhez.

  Kezelési lehetőségek Ha ez lehetséges, azonosítsuk és kerüljük el az irritációt okozó anyagot. Kiütési lehetőségek ez nem lehetséges, próbáljuk megvédeni a bőrünket a káros hatástól: Viseljünk védőruházatot vagy kesztyűt.

  kiütési lehetőségek

  Kenjük be a bőrt olyan krémmel, amely védőréteget képez a bőrfelületen. A Protecta segít megóvni a gyulladt bőrt a további irritációtól, illetve elősegíti a bőr természetes regenerációját. Amennyiben ezek nem enyhítik a tüneteket, vényköteles gyógyszerek is alkalmazhatóak orvosi előírásra: Szteroid tartalmú krémek vagy kenőcsök.

  kiütési lehetőségek

  Ezek napi alkalommal hétig alkalmazhatók. Orális gyógyszerek. Súlyos esetekben kezelőorvosa szájon át alkalmazandó gyógyszereket írhat fel: kortikoszteroidokat a gyulladás kiütési lehetőségek, antihisztaminokat a viszketés enyhítése, illetve antibiotikumokat a bakteriális fertőzés elleni küzdelem érdekében.

  Kapcsolódó termékeink.

  kiütési lehetőségek