Müller Cecília: az európai középmezőnyben van a fertőzöttség Magyarországon

Szivárványos lehetőségek. Szeretettel köszöntöm!

Tartalom

  A homofób Magyarország és a szivárványos zászlók esete HírKlikk Magyarország — akárcsak Lengyelország — hónapok óta a bírálatok össztüzében szivárványos lehetőségek a két kormány homoszexuális és transznemű emberek elleni retorikája, valamint a homoszexuálisok, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek jogainak fokozódó korlátozása miatt — emlékeztet a zászlók eltávolításáról beszámoló cikkében a német jobboldali bulvárlap.

  szivárványos lehetőségek

  Az EU legutóbbi pénzügyi csúcsán több kormány is követelte, hogy a pénzek kifizetését a jövőben kössék az LGBT-jogok tiszteletben tartásához is. A Bild Zeitung azzal kezdte az írását, hogy Karácsony Gergely zöld polgármester a Budapest Pride napja alkalmából pénteken első ízben kitette a szivárványzászlót a városháza épületére, ami azonban csak három napig lehetett ott, mert a szélsőjobboldali Mi Hazánk párt lelopta a városházáról.

  szivárványos lehetőségek

  Novák Előd, a párt helyettes elnöke vasárnap felmászott egy létrára, a hívei tapsa közepette levette a zászlót, a földre dobta, majd bedugta egy kukába. Novák a létráért visszatért a helyszínre, akkor rövid időre őrizetbe vették, és a Jobbik párt volt parlamenti képviselője ellen most szivárványos lehetőségek miatt nyomoznak.

  szivárványos lehetőségek

  Hozzátette: a Budapest Pride szervezőivel közösen tartott sajtótájékoztatón is hatalmas szivárványos lehetőségek zászlót terítettek ki a parlament épülete előtt. Újra hosszan idézte Karácsonyt, aki a Facebookon azt írta: tudja, hogy vannak, akik félnek ettől a zászlótól, mert úgy érzik, hogy az ellentétben áll az ő értékeikkel.

  szivárványos lehetőségek

  Ám úgy vélte, a Pride nem áll ellentétben a vallással, és a szivárványzászló sem, mert ugyanazt hirdeti, mint ami a katolikus egyház hivatalos álláspontja: hogy senkit nem szabad megkülönböztetni szexuális orientációja miatt, mivel mindannyian isten teremtményei vagyunk.

  Magyarország — akárcsak Lengyelország —hónapok óta a bírálatok össztüzében áll a két kormány homoszexuális és transznemű emberek elleni retorikája, valamint a homoszexuálisok, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek jogainak fokozódó korlátozása miatt.

  Ezért az EU legutóbbi pénzügyi csúcsán több kormány is követelte, hogy a kifizetéseket ne csupán a jogállamisághoz kössék, hanem demokratikus kritériumokhoz, köztük az LGBT-jogok tiszteletben szivárványos lehetőségek is — írta a jobboldali bulvárlap.

  szivárványos lehetőségek